Categories: Blog

Mis het niet: de Nationale Energie Week!





Houd jij je ook bezig met duurzame energieopwekking?

Iedereen die zich bezighoudt met duurzame energieopwekking en energiebesparing heeft 3 t/m 10 oktober geaccentueerd in zijn agenda. Dan wordt namelijk voor de tweede keer de Nationale Energie Week gehouden. Dit is hét moment om nieuwe vakkennis op te doen, contacten te leggen, samenwerkingsverbanden aan te gaan en je te laten inspireren door mooie, innovatieve duurzame projecten. En die zijn er genoeg, kan ik je vertellen. Met Code-C helpen wij de gemeente ’s-Hertogenbosch, als duurzaam communicatiebureau, om hun meest slimme en toonaangevende projecten voor het voetlicht te brengen. In deze blog krijg jij alvast een voorproefje!

De projecten ‘duurzame energieopwekking’ van de gemeente ’s Hertogenbosch uitgelicht

De Nationale Energie Week is een landelijk initiatief. Om de campagne een Bossche look & feel te geven, hebben we in lijn met de Bossche Energiecoalitie en Energie Nul73 een eigen logo ontwikkeld voor de Nationale Energieweek. Verder is er natuurlijk van alles te beleven op het gebied van energie:

3 oktober: Excursie Energie Nul73
Energie Nul73 is een platform voor woningeigenaren in ’s-Hertogenbosch die hun woning energieneutraal willen maken. Op maandag 3 oktober kun je een bezoek brengen aan twee Nul-op-de-Meter woningen. Een NOM-huis is op zo’n manier gerenoveerd dat de woning net zoveel energie opwekt als de bewoners nodig hebben. Als je weet dat zo’n 80 procent van de gebouwen die in 2020 energieneutraal moeten zijn, nu al gebouwd zijn, dan weet je: dit zijn de huizen van de toekomst.

4, 5 en 6 oktober: Vakbeurs Energie
Op de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch bundelen de B5 gemeenten (Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Breda en de provincie Noord-Brabant) de krachten in het Brabantpaviljoen. De gemeente ’s-Hertogenbosch presenteert hier de volgende interessante projecten:

  • Brabant woont slim
    Initiatief van de regio Brabant-Noord om de komende twee jaar woningeigenaren te verleiden om duurzaam energiebesparende maatregelen te treffen.
  • Elektrisch vervoer en smart grids
    Den Bosch is koploper op het gebied van elektrisch openbaar vervoer. Kom te weten wat de verschillende technische pilots al hebben opgeleverd en aan welke uitdagingen momenteel hard wordt gewerkt.
  • Groene Daken
    De komende jaren krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Omdat het riool al dat regenwater niet kan verwerken, stimuleert de gemeente de aanleg van. Een groendak vangt regenwater op én koelt het huis bij warm weer. Met name dat laatste levert een belangrijke bijdrage aan een klimaatneutraal ’s-Hertogenbosch.
  • Gebouw vol Energie

Gebouweigenaren die meer waarde uit hun bestaande gebouw willen halen, moeten zich beslist laten informeren over het project Gebouw vol Energie. Energieneutraal renoveren biedt, met de juiste aanpak, veel kansen.

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

De Nationale Energie Week van wordt afgesloten met de Dag van de Duurzaamheid. Deze dag wordt dit jaar voor het eerst ook in Brabant georganiseerd met een eigen campagne! Kijk op de website voor interessante evenementen bij jou in de buurt.

Smaakt dit voorproefje naar meer? Bezoek dan een, meerdere of alle bovenstaande evenementen. Hopelijk zien we je daar!


Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers