Categories: Blog

Zo zijn we op weg naar een klimaatneutraal Nederland in 2050


Hoe krijgen we mensen in beweging voor iets wat nog zo ver weg lijkt?


Klimaatneutraal is voor ons heel normaal

Klimaatneutraal, Nul op de Meter, aardgasvrij, biodiversiteit en groen. Het zijn slechts enkele onderwerpen waar veel gemeenten mee bezig zijn. Maar ‘Hoe krijgen we mensen in beweging?’ en ‘Wie moet ik nu eigenlijk aanspreken?’, horen we vaak. En daar weten wij wel raad mee natuurlijk. Maar wel op een duurzame manier! Want als het niet nodig is, gaan we niet opnieuw het wiel uitvinden, maar maken we dankbaar gebruik van bestaande onderzoeken, communicatiematerialen en goede voorbeelden. Dit alles met als doel ‘duurzaamheid de norm maken’.

Onze missie; duurzaamheid is toch heel normaal?

Waarom we dit doen? Enerzijds omdat er simpelweg veel hulp nodig is. Maar ook omdat wij een fijne plek willen creëren voor onze kinderen; een groene voetdruk achterlaten en het duurzame verschil maken. We willen een duurzame weg uitstippelen, begaanbaar voor iedereen. Een weg die leidt naar die fijne plek: een veilige en groene planeet. Om deze weg begaanbaar te maken, moet deze eerst geruimd worden. Het imago van duurzaamheid dient veranderd te worden. Duurzaamheid is niet alternatief of speciaal. Op een duurzame manier met onze planeet omgaan, dat is toch heel normaal? En dat is wat wij doen.

Communicatieadvies- en uitvoering

Als communicatieadviseur ontcijfert Code C duurzaamheid en milieu. Plannen en beleid delen wij op in simpele stappen, stappen die voor iedereen te zetten zijn. Zo willen wij samen die groene toekomst tegemoet treden en zorgen dat in 2050 duurzaamheid de norm is. Code C wil jou – aanjager van duurzaamheid – adviseren en ondersteunen op het gebied van communicatie. Samen maken we van duurzaamheid de realiteit. Jouw plannen, onze gezamenlijke expertise.

Een klimaatneutrale stad in 2050? Wij helpen mee!

Het is flink aanpoten in de wereld van de energietransitie. Op weg naar een klimaatneutraal land in 2050. Dat brengt voor ons prachtige projecten mee. Projecten waarbij we een mooie bijdrage kunnen leveren om duurzaamheid ‘normaal’ te maken. Zo zijn we al geruime tijd aan de slag voor gemeente ’s-Hertogenbosch. Hoe krijgen we de inwoners in de actiestand om ervoor te zorgen dat ’s-Hertogenbosch in 2050 klimaatneutraal is? Maar belangrijker nog, hoe weten de inwoners welke bijdrage ze kunnen leveren? We laten goede voorbeelden zien, zetten ambassadeurs in en dragen duidelijk uit wat de gemeentelijke organisatie zelf al doet. Laagdrempelig en efficiënt. Hierover later meer in een volgend blog.

Ons 2050, daar zijn we trots op!

Ook hebben we als Code C meegedacht en gewerkt aan de Regionale Energiestrategie West-Brabant. Een leerzaam traject, met de nodige uitdagingen. Want voor 1 gemeente is het al een opgave, laat staan als overheid, onderwijs, bedrijfsleven en ondernemende burgers uit de hele regio met elkaar rond de tafel gaan. Maar er ligt een visie, een ambitie en een prachtige kansenkaart! Ons2050, daar zijn we super trots op! En hoe we daar gekomen zijn, vertel ik ook binnenkort in een nieuwe blog.

Zoetermeer gaat Van Gas Los!

Een nieuwe opdracht waar we sinds september aan mogen werken: communicatieadvies over hoe Zoetermeer van het gas af gaat. Oftewel Zoetermeer gaat Van Gas Los! Wat ga je naar inwoners communiceren zonder een alternatief te kunnen bieden? Hoe maak je iets wat zo ver weg is, toch noodzaak voor nu? Een mooie uitdaging. Met behulp van een goede krachtenveldanalyse, bestaande communicatiestrategieën en goede voorbeelden zoals Hier verwarmt maken we voor gemeente Zoetermeer advies op maat. En we voeren alles ook uit natuurlijk! We houden jullie op de hoogte van onze uitkomsten!




Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers