Categories: Blog

Spoiler alert! De gemiddelde inwoner bestaat niet






Spoiler alert: De gemiddelde inwoner bestaat niet.

Steeds vaker krijgen gemeenten te maken met grote vraagstukken waarbij hun communicatie op de doelgroep moet worden afgestemd.

Al deze verschillende inwoners effectief benaderen, da’s best een uitdaging.

‘De doelgroep’, wie zit daarachter? Zoveel mensen, zoveel achtergronden en zoveel belevingswerelden. Voor wie is wat belangrijk? Wat drijft iemand om actie te ondernemen?

Vaak is de data er wel, maar mist die vertaalslag naar communicatie.

Niet zo vreemd dat communicatie vanuit een gemeente naar inwoners het vaak allemaal nét niet is.

Als wij een gemeente helpen bij een communicatievraagstuk, onderzoeken we daarom de verschillende leefstijlen van inwoners.

Zo krijgt elk type inwoner communicatie vanuit de meest passende benadering en communicatiestijl.

Deze gegevens halen we op met behulp van het BSR® model van @Market Response en passen we toe binnen het project. Hoe dit werkt? Daarover een volgende keer meer.

Vind jij het ook lastig om de communicatie vanuit jouw gemeente goed af te stemmen op zoveel verschillende mensen? Stuur me een berichtje!

Claire Dekkers

Claire is communicatiespecialist op het gebied van duurzaamheid en milieu. In haar persoonlijke blog deelt ze haar kijk op de ontwikkelingen in dit werkveld. Met Claire in contact komen naar aanleiding van haar blog?

Neem gerust contact met haar op.
076 20 45 880
claire@codegroencommunicatie.nl


Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers