Categories: Blog

Wat ik mooi zou vinden




Als gemeentes elkaar wat beter zouden weten te vinden. Onder andere op het gebied van duurzaamheid. Je hoeft tenslotte niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden. Je kunt van elkaar leren en elkaar inspireren!

We organiseerden daarom laatst een rondetafelsessie. Hierbij waren mensen van een aantal gemeentes aanwezig. Het is ongelofelijk hoeveel zij tijdens slechts één sessie van elkaar opsteken. Maar ook wat wij van hen opsteken om onze communicatie nog verder te verbeteren.

In de praktijk zie ik vaak het tegenovergestelde. Iedere gemeente heeft zijn eigen aanpak en probeert zelf het wiel uit te vinden. Zonde, want er zijn altijd gemeentes met gemeenschappelijke thema’s.
Bovendien komt het altijd op hetzelfde neer: een doelgroepanalyse, onderzoeken, een plan van aanpak.

Dus, mijn voorstel: laten we met meerdere gemeentes samen rond de tafel gaan en een gezamenlijke communicatiestrategie uitwerken. Veel efficiënter én gemeentes kunnen onderling ontzettend veel van elkaar leren. Daar wordt iedereen beter van!

Wat zeg jij ervan?

Claire Dekkers

Claire is communicatiespecialist op het gebied van duurzaamheid en milieu. In haar persoonlijke blog deelt ze haar kijk op de ontwikkelingen in dit werkveld. Met Claire in contact komen naar aanleiding van haar blog?

Neem gerust contact met haar op.
076 20 45 880
claire@codegroencommunicatie.nl


Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers