Categories: Blog

’t Beestje moet toch een naam hebben




In mijn bio heb ik mezelf communicatieadviseur genoemd – ‘t beestje moet toch een naam hebben.

Maar eigenlijk zou je me ook wel procesregisseur kunnen noemen.

Dat betekent niet dat ik het duurzaamheids- en communicatiebeleid ga bepalen. Maar wel dat ik het interne gesprek mogelijk maak.

Mijn ervaring is namelijk dat verschillende domeinen vaak op hun eigen eilandje bezig zijn, waardoor de integrale ‘communicatieparaplu’ ontbreekt. Dat werkt echt verwarrend, ook voor de inwoners die je probeert te bereiken.

Een inwoner is een inwoner en de brief is verstuurd ‘vanuit de gemeente.’ Die ziet geen onderscheid in afdelingen – en dat zou er ook niet moeten zijn.

Stem je intern campagnes beter op elkaar af, dan maak je meer impact. Dat vraagt vaak wel om betere samenwerking tussen verschillende disciplines.

Daarom zorg ik er altijd voor dat er bij het bespreken van de communicatiestrategie ook mensen van de inhoud aanwezig zijn, maar bijvoorbeeld ook een inwoner van een wijk.

Hoe ik het altijd uitleg: door goede samenwerking en een gedragen strategie werk je duurzamer en efficiënter. En zo is het echt!

Wil je graag meer weten over de aanpak van Code Groen? Boek een gratis Energy Boost!

Claire Dekkers

Claire is communicatiespecialist op het gebied van duurzaamheid en milieu. In haar persoonlijke blog deelt ze haar kijk op de ontwikkelingen in dit werkveld. Met Claire in contact komen naar aanleiding van haar blog?

Neem gerust contact met haar op.
076 20 45 880
claire@codegroencommunicatie.nl


Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers