Categories: Blog

Hoe ik met Code C begon (en mijn passie vond in duurzaamheid)





Het is nu bijna 6,5 jaar geleden dat ik begon met Code C, eerst alleen en langzaam groeide dat uit tot een communicatiebureau met 5 teamleden.

Zoals je weet is Code C een communicatiebureau dat zich heeft gespecialiseerd in duurzame projecten. We werken uitsluitend met bedrijven en organisaties die duurzaam werken en met duurzame projecten bezig zijn.

Dat maakt dat we tegen die bedrijven volmondig ja kunnen zeggen, maar dat we ook bedrijven niet aannemen als klant. Hierdoor ontstaat vaak de vraag, zowel zakelijk als privé: “Claire, waarom ben jij je gaan richten op duurzaamheid?”.

Dat snap ik, want het is natuurlijk best een bijzondere keuze. Het antwoord is minder voor de hand liggend dan je denkt. Want ik ben er vooral meer toevallig ingerold.

Het zit zo: voordat ik Code C oprichtte, ben ik communicatieadviseur geweest voor een milieuorganisatie. In eerste instantie omdat ik vooral mijn werk als communicatieadviseur wilde uitvoeren en deze functie mij enorm aansprak. Niet wetende wat dit werk bij mij teweeg zou brengen.

En wat een inzichten kreeg ik.
Als je in je werk puur en alleen met duurzaamheid bezig bent en je collega’s ook, dan word je daarmee besmet. Ik werd me zo bewust van duurzaamheid, niet alleen ons milieu.

Vooral de projecten die dicht bij de mensen staan deden me wat. Omdat je op die manier de impact van je werk meteen zag. Of het nu gaat om afval scheiden of autorijden, het pakte me. Het gaf me een goed gevoel dat ik op deze manier, met mijn werk als communicatieadviseur iets nuttigs kon doen voor de maatschappij.

Ik vond mijn passie in duurzaamheid, mijn hart ligt hier.
Toen mijn functie kwam te vervallen binnen het bedrijf waar ik werkzaam was, was de keuze dan ook snel gemaakt. Ik wilde mijn eigen duurzame communicatiebureau starten.

Nu, 6,5 jaar later, blik ik trots terug op deze keuze.
De impact die Code C heeft op de maatschappij door de klanten waarmee we werken is zo mooi en groot.

Ik wil je graag mee gaan nemen in de projecten die we met Code C doen. Hopelijk verspreiden we zo samen de boodschap nog verder en leer je van mij wat jij kan doen met jouw bedrijf om een steentje bij te dragen.

Claire Dekkers

Claire is communicatiespecialist op het gebied van duurzaamheid en milieu. In haar persoonlijke blog deelt ze haar kijk op de ontwikkelingen in dit werkveld. Met Claire in contact komen naar aanleiding van haar blog?

Neem gerust contact met haar op.
076 20 45 880
claire@code-c.nl
www.code-c.nl



Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers