Categories: Blog

Dit betekent duurzaamheid voor mij





Als ik vertel aan mensen en ondernemers dat Code C uitsluitend werkt voor duurzame bedrijven en projecten, krijg ik automatisch vragen over wat duurzaamheid dan inhoudt.

Wanneer is een bedrijf duurzaam?
Waar meten wij duurzaamheid aan?
Wat doen wij als Code C aan duurzaamheid?
Wat doe ik zelf als persoon en als gezin?

Ik snap de vragen, ik geef er ook graag antwoord op want het is een heel belangrijk onderwerp en tevens vind ik het leuk om je te vertellen hoe ik zelf omga met duurzaamheid.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik vind dat je bewust moet zijn van duurzaamheid, maar dat je ook mag leven. Je hoeft niet van de een op de andere dag correct duurzaam te leven. Het gaat erom dat je steentjes bijdraagt, als iedereen dat zou doen, maken we zo’n groot verschil samen.

Ik wil je graag inspireren door je te vertellen wat ik nu doe, in mijn privéleven als met mijn teamleden bij Code C:

Ik woon momenteel in een tiny house van 30 m2 met mijn gezin omdat ons nieuwe huis gebouwd wordt.
Ons nieuwe huis wordt volledig aardgasvrij.
Ik mag van mezelf twee jaar lang geen nieuwe kleding kopen en ben inmiddels ruim een half jaar onderweg.
Ik rijd 100% elektrisch.
In 2021 zijn we met Code C een pand betrokken dat energielabel A heeft.
Ik scheid, net als mijn teamleden, mijn afval.
We leveren zoveel mogelijk digitale communicatiemiddelen, maar heeft een klant een fysiek product nodig? Dan leveren wij ook dit 100% duurzaam via onze duurzame partners.
In principe vrij makkelijke actiestappen, ook jij zou dit kunnen doen, toch?
Je moet nog gewoon kunnen leven, natuurlijk hoort daar af en toe vliegen om op vakantie te kunnen gaan en een stukje vlees eten bij. Het gaat om de balans hierin, geven en nemen, vind ik.

Het mooie is dat het steeds meer gaat leven, je merkt de gedeelde passie tussen andere ondernemers en ambitieuze mensen die al bezig zijn met duurzaamheid. Je wisselt inzichten en tips uit. Dat stemt me positief als ik naar de toekomst kijk, samen maken we het verschil.

Dus, ben jij op zoek naar een duurzaam communicatiebureau dat jou kan helpen met je duurzame project/duurzaam bedrijf? Stuur ons gerust eens een bericht, dan maken we kennis met elkaar.

Claire Dekkers

Claire is communicatiespecialist op het gebied van duurzaamheid en milieu. In haar persoonlijke blog deelt ze haar kijk op de ontwikkelingen in dit werkveld. Met Claire in contact komen naar aanleiding van haar blog?

Neem gerust contact met haar op.
076 20 45 880
claire@code-c.nl
www.code-c.nl



Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers