Categories: Blog

Mijn grootste frustratie rondom duurzaamheid en communicatie





Mijn grootste frustratie als het aankomt op duurzaamheid en communicatie…

Duurzaamheid is de laatste jaren een steeds populairder thema geworden, gelukkig maar. Zo ook binnen gemeenten. Ieder jaar komt er een budget beschikbaar om duurzaamheid binnen de gemeente op de kaart te zetten.

Er komt dan een campagne over energiebesparing en aardgasvrij wonen…
Vaker op de fiets gaan is ook nog een idee…
Als het even meezit kan de gemeente ook in de zomer nog ingaan op duurzaamheid en vakanties.

Kortom, het budget wat voor duurzaamheid en communicatie is vrijgegeven gaat op aan losse ideeën en ontwikkelingen. Plannetje hier, actietje daar en dan maar hopen dat één van die acties slaagt.

Als duurzaamheid dan toch echt op de agenda staat, waarom niet kiezen voor een duurzame campagne?

Een campagne die breed gedragen wordt intern en zo sterk en allesomvattend is dat je hem jaren kunt gebruiken. Dat is tenslotte ook meteen de kracht van herhaling. Koppel er een visuele uitstraling aan vast en je hebt iets staan waaraan mensen je campagne gaan herinneren. Sterker nog, gemeenten zouden een goede campagne kunnen delen samen met andere gemeenten. Nog meer impact!

Het resterende budget, wat dan overblijft, kan zo bijdragen aan het project zelf, i.p.v. aan de campagne.

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor gemeenten, ook veel bedrijven mogen wat mij betreft stilstaan bij duurzame campagnes. Ga je ieder project het wiel opnieuw uitvinden wat betreft de communicatiestrategie of wordt het in één keer goed gedaan?

Als bijstander van duurzaamheid weet ik het antwoord wel.
Als je daar net als ik ook waarde aan hecht en jij weet dat jouw gemeente of jouw concept meer aandacht nodig heeft: stuur mij dan vandaag nog een berichtje.

Ik en het team van Code C staan in de startblokken om je te ondersteunen.
Maar natuurlijk niet voordat we hebben kennis gemaakt.

Claire Dekkers

Claire is communicatiespecialist op het gebied van duurzaamheid en milieu. In haar persoonlijke blog deelt ze haar kijk op de ontwikkelingen in dit werkveld. Met Claire in contact komen naar aanleiding van haar blog?

Neem gerust contact met haar op.
076 20 45 880
claire@code-c.nl
www.code-c.nl



Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers