Categories: Blog

Duurzaam verkeer en vervoer: Mobiliteitsweek

Wil je duurzaam vervoer promoten binnen je organisatie?

Van 16 tot en met 22 september is de Europese Mobiliteitsweek. Gemeenten, bedrijven, scholen en verenigingen worden in het kader van deze week uitgenodigd een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het verkeer en vervoer. Ieder jaar doen steeds meer organisaties mee. Dit jaar ook jouw bijdrage leveren? Wij helpen je op weg.

Wat kun je doen voor jouw doelgroep?

Wil jij duurzaam verkeer en vervoer promoten? Dat kan, in het kader van de mobiliteitsweek, op drie manieren:

  • een actie of activiteit houden in de Mobiliteitsweek (16 t/m 22 september 2018)
  • het realiseren van permanente maatregelen het hele jaar door
  • een actie of activiteit organiseren onder MobilityActions in de periode voorafgaand aan de week

Kies het vervoersmiddel dat het beste past bij jouw reis

Het thema van dit jaar, Mix & Move, moedigt aan om de vele beschikbare opties te verkennen om van A naar B te komen en na te denken over welk vervoersmiddel het beste bij jou of een specifieke reis past. Ga eens uitproberen dus!

Goed voorbeeld doet volgen

In Nederland worden al jaren acties opgezet om duurzaam verkeer en vervoer te stimuleren. Op dit moment strijden meer dan 1300 werknemers van 15 bedrijven voor de Low Car Diet winnaarstitel. Dit doen ze door een maand zo duurzaam mogelijk te reizen. In de week na de Mobiliteitsweek worden kinderen op scholen uitgedaagd zoveel mogelijk Groene Voetstappen te verzamelen. Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstapstickers. Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal.

Laat je inspireren

Er zijn nog veel meer acties waar je aan kunt denken om duurzaam verkeer en vervoer te stimuleren. Groot én klein. Wat dacht je van een supermarkt die klanten beloont met een appel als ze hun boodschappen met de fiets komen halen. Of een zuinige rijstijltraining voor medewerkers van jouw bedrijf door middel van een simulator. Kijk voor meer inspiratie eens tussen de geregistreerde acties voor 2018 in heel Europa.

Tips

Enthousiast geworden en wil je zelf een actie of activiteit organiseren? Wij hebben 3 tips voor je

  • begin op tijd met de voorbereidingen
  • zorg voor goede communicatie zodat jouw actie opvalt
  • denk aan subsidiemogelijkheden

Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers