Categories: Blog

Communicatie is van ons allemaal




“Ah, fijn, nu kunnen we de communicatie lekker aan jullie overlaten…”

Het is niet de eerste keer dat het gezegd werd aan tafel terwijl ik in gesprek was met een gemeente of organisatie. Er is zoveel te doen op het gebied van duurzaamheid, dat er vaak een groep specialisten bij betrokken is waarbij de ene zich richt op afval, de ander op circulariteit etc.

Als er dan een communicatiespecialist bij gehaald wordt, dan lijkt de puzzel compleet. Het ontbrekende puzzelstukje dat alle compartimenten gaat samenbrengen. Een soort ‘nu komt alles goed’ gevoel.

Maar dat is natuurlijk niet het geval.
Als communicatiespecialisten brengen we structuur aan, brengen we inderdaad in kaart hoe alle onderdelen samen komen en maken we duidelijk dat we allemaal voor dezelfde doelgroep werken. Het neemt alleen niet weg dat communicatie alleen voor onze afdeling is.

Communicatie is niet van mij,
Communicatie is niet van Code Groen,
Communicatie is van ons allemaal.

We hebben allemaal een taak hierin, omdat we allemaal bezig zijn met hetzelfde doel.
Impact maken, duurzame concepten op de markt brengen, ons steentje bijdragen.

En waar iedereen hetzelfde doel heeft, heeft iedereen bij te dragen aan de communicatie.
Sterker nog, we maken samen de strategie en het plan en leren je de implementatie, zodat je het ook zonder ons kunnen. Want ook dat vinden wij duurzaam.

Als er eenmaal structuur is en iedereen weet wat er gedaan moet worden, loopt de communicatie zo goed als vlekkeloos. Dat is fijn, daarmee bereik je de doelen die gesteld zijn.

Maar daarvoor moet iedereen dus zijn of haar onderdeel doen.

Dus, niet zomaar denken dat je met een communicatiebureau alles uit handen kunt geven, het is en blijft de taak van iedereen in jouw team!

Ben jij of is jouw organisatie op zoek naar een communicatiebureau dat zich 100% specialiseert in duurzame projecten en concepten? Wil je een campagne binnen een gemeente uitrollen? Heb je een product wat duurzaam is en op de markt moet komen door een sterke communicatiestrategie?

Stuur mij dan eens een berichtje, wij hebben tal van mooie projecten gedaan die ik graag aan je laat zien!

Claire Dekkers

Claire is communicatiespecialist op het gebied van duurzaamheid en milieu. In haar persoonlijke blog deelt ze haar kijk op de ontwikkelingen in dit werkveld. Met Claire in contact komen naar aanleiding van haar blog?

Neem gerust contact met haar op.
076 20 45 880
claire@codegroencommunicatie.nl


Ben jij duurzaamheidsmanager, beleidsvoerder bij de overheid of heb je gewoon een mooi duurzaam initiatief? Wij juichen je plannen graag toe. Tijdens een Energie Boost bieden we je communicatieadvies, do’s en dont’s en een simpele strategie om je doelgroep te bereiken.


Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers