Categories: Blog

Bewust Op Weg campagne maakt gemeenten veiliger

Bewustzijn bij burgers? Dat vraagt aandacht en actie.

Wist je dat er alleen al in de provincie Brabant elke drie dagen een dodelijk slachtoffer in het verkeer valt? Dat zijn tien mensen per maand! En dat terwijl wij toch leven in een gestructureerd en veilig land. We hebben veilige wegen, snelheidslimieten en geven verkeersonderwijs op scholen. Er zijn zelfs handhavers die toezicht houden op het naleven van de verkeersregels. En toch hebben we te maken met dit schrikbarend hoge cijfer. Het blijft als gemeente dus belangrijk om bewustzijn van inwoners over veiligheid te vergroten.

Ook overgewicht is een punt van zorg voor veel Brabantse gemeenten. Bijna de helft van de volwassen Brabanders is te zwaar. Van de 65-plussers is zelfs 61% te dik en ook jongeren worden steeds zwaarder door ongezond eten en te weinig lichaamsbeweging.

Communicatie helpt bewustzijn bij burgers te vergroten

Hoe breng je als gemeente zaken als veilig verkeer en een gezond gewicht onder de aandacht van je inwoners? Het sleutelwoord is: communicatie. Code C helpt gemeenten om de bewustwording bij burgers over zaken als gezondheid en veiligheid te vergroten. Wij ondersteunen bijvoorbeeld de ontwikkeling en de huisstijl van de website www.bewustopweg.nu en helpen gemeenten om het maximale uit hun bestaande campagnes en activiteiten te halen. Dit doen we door ons vizier op jong en oud te richten en campagnes aantrekkelijk te maken voor elke leeftijdsgroep.

Communicatie in de vorm van een fietsverlichtingsactie

Verschillende Brabantse gemeenten zijn een fietsverlichtingsactie gestart om fietsers bewust te maken van het belang van zichtbaarheid. De fietsersbond werkt mee aan deze campagne. De bond bezoekt gemeenten, checkt fietsen, repareert kapotte lampen en geeft advies over reflectoren.Ook leveren we maatwerk, bijvoorbeeld met de campagne ‘Fris de winter in’ van de gemeente Moerdijk. Communicatie is dé weg naar een veiliger en gezonder Nederland. Want als een ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit succes in de rest.

Claire Dekkers

Share
Published by
Claire Dekkers